Afrodans

 

 

Afrodans storyline - Afrodans ska vara ett glädjefyllt och jobbigt pass. Man dansar barfota. Strunta hur du ser ut och om du gör rätt eller fel. Ingen prestationsångest eller trixiga steg. Skaka loss, lev och känn. Efter passet känner du dig garanterat glad och energisk. I enkla rörelser till afrikanska rytmer tränas kondition, styrka och koordination. De stora enkla rörelserna med många repetitioner gör att dansen blir enkel och att man får en känsla av flow. Hög energi förbränning gör att du bränner ca 60 kcal (mer än 8 km löpning). Dansen passar alla åldrar och alla idrottsnivåer för du dansar efter din egen förmåga och på ditt eget sätt.

 

 

Vi använder oss av en pedagogik som kallas storyline. Pedagogiken startades i skottland 1965 utav tre lärarfortbildare. I Sverige har lärare jobbar med storyline sedan 1990-talet. Den går ut på att man lägger upp passet/undervisningen som en historia/berättelse och jobbar kring denna historia. Man utgår ifrån att det finns många olika typer utav intelligenser hos en människa och försöker få med så många utav dem, samtidigt som man vill få med så många sinnen som möjligt. Ljus, ljud, rörelser och rekvisita finns med i passet.

 

Utifrån en ramberättelse läggs passet upp. Deltagarna får fantisera och tänka sig in i en annan miljö och en annan tid. Vi börjar historien/sagan med en solbön, därefter övergår vi till naturens element 1-3 stycken. Sedan är det iväg till arbetet och sedan avslutas historien med att jobbet är klart och vi har en fest med dans.