Pilates

Pilates är uppkallad efter dess grundare Joseph Pilates. Det är en figurformande träningsmetod. Olika rörelser görs koncentrerade och med en speciell andningsteknik.

 

I pilates jobbar vi med kvaliteét istället för kvantitet. Träningen syftar till att förbättra hållningen, kroppskännedomen, förebygga skador i speciellt rygg. I pilates tränas bäckenbotten, mage, rygg, skinkorna och insidan av låren för att bygga upp det centrum i kroppen som hela tiden håller oss uppe och som hela tiden är belastat. Detta kallas för ”power house”.

 

I pilates använder du hjärnan lika mycket som resten av kroppen. Koncentration och kontroll är två ledord inom pilates.Vi jobbar både den inre och yttre muskulaturen, samt med smidigheten och senmotoriken. Fördelarna med pilates är att den pga att det går sakta är skonsam för kroppen. Med pilates blir du smidigare, får mental vakenhet, hållning, styrka och kroppsform. Vi börjar med en lätt uppvärmning stående. Därefter går vi över till pilatesövningar som avslutas med en skön stretch och avslappning